Kevättä keittiössä ja kropassa!

Ihanaa kun talven pimeys alkaa pikkuhiljaa väistymään tosin valoisuutta ei lisää yhtään tämä Turun lumeton kaupunki ja sateet... MUTTA selvästi mieli on virkeämpi ja silloin on hyvä aloittaa jotain uutta! Mielelle ja keholle jotain hyvää ja ne asiat on tietysti ruokavalio jota vakavasti koitan taas saada omiin uimiinsa ja toinen asia on viihtyisä ja rauhoittava koti :)

Väsymystä vastaan pitkällä tähtäimellä poistamaan olen valinnut syödä paljon kasviksia ja juureksia enkä juurikaan lihaa tai viljatuotteita (tämä osittain siksi, että maha antoi stopin näille raaka-aineille olemalla kipeä jatkuvasti leivän/pastan tai lihan syönnin jälkeen)

Eilen tein juures/kasvis pihvejä ja nämä avokadon kanssa ovat niin hyviä! (Nestettä irtoaa kuten näkyy eli lähes öljyttömästi voi paistaa eivätkä jää pannuun kiinni)

Myös AB-jogurtti ja muromysli tuo ihanan raikkaan olon toisin kuin vaalea leipä jota yleensä mussutan.

Kotiin ostin tulppaaneja joista on mielelle iloa! Heti aamulla tulee hyvä mieli kun astuu keittiöön ja näkee ihanat värit!

Yrtit on pop niin ruuassa kuin keittiössä. Ihanan vihreää ja pirteää!! Ja basilika on suosikkini melkein joka ruokaan laitan sitä :D Tosin ei meinaa säilyä montaa päivää :(

Rakas naapurini joka vannoo teen nimeen tutustutti mut Mate-teen maailmaan! Hurahdin totaalisesti, koska tässä teessä on kofeiinia joka tosiaan vaikuttaa piristävästi! Mutta ei tee samoja kofeiini piikkejä kuin kahvi, ei kuivata kroppaa eikä tee päänsärkyä! Tykkää ja paljon!! Lisäksi ostin rauhoittavaa teetä illaksi jossa on mm. camomillaa, tuonen- ja kanervan kukkia sekä vihreää oolong teetä. Lisänä teehen käytän vain pienen "ripauksen" hunajaa.
PS. T tykästyi myös teehen! Kysyi aamulla "missä sitä piristävää teetä nyt sitten on?" :D

Viimeinen ja ehdottomin suosikkini jonka laitoin jääkaappiin muhimaan yönyli on tuorepuuro! Puuroon tuli kaurahiutaleita, appelsiinista puristettu mehu, banaani pilkottuna ja kanelia. Aamulla sekaan laitoin vielä AB-jogurrtia ja voi että oli hyvää!! Ehdoton suosikki ja Essi myös söi aamulla ja tykkäsi!

Ajatuksena siis on etten todellakaan jaksa tai edes halua laihduttaa! Haluan olla pirteä ja hyvin voiva ja antaa saman koko perheelle!

Huomenna kurkistellaan Polarn o Pyretin liikkeeseen ;)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kamera, linssi ja kaunis ihminen

Irti sokerista 35 päivässä.

Tarina menee niin kenen silmin sitä katsot ja kenen kertomaa se on.