Poikani ADHD

ADHD mitä se on?
Aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö (tarkkaavuus- ja yliaktiivisuushäiriö) on lapsilla ja nuorilla, mutta myös aikuisikään jatkuva häiriö, jolle on ominaista kehitystasoon sopimaton jatkuva tarkkaamattomuus, yliaktiivisuus (hyperaktiivisuus) ja impulsiivinen käytös.
Tätä se on kirjallisen tiedon mukaan määriteltynä.
Mutta mitä se on meillä?
Kun heräät aamulla, heräät itkuun joka tulee pienempien lasten suusta kun Perttu nipistelee,potkii tai pelottelee.
Aamupala menee siinä kun Perttu nousee jatkuvasti seisomaan ja juoksee pitkin asuntoa. Perttu puhuu taukoamatta ja samalla yskii kun meinaa tukehtua ruokaansa. (Kaiken aikaa hermoni kiristyvät ja huudan lapselle ja olen kiukkuinen ja Perttu välillä itkee miksi olen niin kiukkuinen kunnes muuttuu ääni taas kellossa . Joko lauletaan tai nauretaan tai taas juoksennellaan pitkin kotia.)
Lääkkeen ottaminen jota viimeiseen asti yritimme välttää tulee otettua vain jos MINÄ rauhoitun ja pyydän anteeksi.
Sama meno jatkuu n. Tunnin kunnes lääke alkaa vaikuttamaan.
Pertulla ei ole kuin ehkä kädellinen kavereita ja jos he eivät pysty /voi hänen kanssaan leikkiä syytetään meitä vanhempia siitä, rikotaan tavaroita,  hakataan tuoleja ja ovia. Välillä myös päälleni käydään fyysisesti ja uhkaillaan.
Jos päivä on mennyt hyvin Perttu leikkii kavereidensa kanssa, käy välillä syömässä mikä myös on hankalaa lääkkeen aiheuttaman ruokahaluttomuuden takia. Jääkiekko ja fudis treeneissä käydään monta kertaa viikossa joka on ollut Pertulle hyväksi.
Illalla tulevat pelot, ei uskalleta olla ilman vanhempia eri huoneessa,  lääkkeen vaikutus loppuu ja aamuinen alkaa iltapalalla viha lisänä.
Tunnin lukuhetki ja nukahtaminen.
Tästä voisi kirjoittaa paljon enemmänkin.
Tämä on päiväni adhd:n kanssa.
Miten jaksan?
Koska rakastan poikaani niin paljon kuin taivaalla on tähtiä!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kamera, linssi ja kaunis ihminen

Irti sokerista 35 päivässä.

Tarina menee niin kenen silmin sitä katsot ja kenen kertomaa se on.