Irti sokerista 35 päivässä.


Otan yhden keksin, huomaan karkkeja kaapissa. 
Huomaan, että olen syönyt kaikki herkut mitä kaapeista löytyy, kyllä, ne kaikki.

Rakastan sokeria ja herkkuja, mutta olotila, hirveä syyllisyys ja oman vartalon inho astuvat kuvaan kun kaikki sokeripitoinen herkku on jo mahassa.

No miten pääsen eroon tästä??!!


On osoitettu, että 21 päivää kun kestät ilman sokeria, viinaa tai vaikka tupakkaa olet voitonpuolella.

Kehosi alkaa tottumaan ettei se saa sitä mitä ennen halusi ja tarvitsi.

Luin Varpu Tavin ja Heidi Kanniston tekstin jossa kerrottiin lukialle 31+4(ensimmäistä päivää) päivää, miten päästä eroon sokerista. Jokaiselle päivälle on niin sanottu käsky esimerkiksi 1. päivänä Varpu ja Heidi kertovat mitä sokeri on ja mitä se konkreettisesti tekee elimistössä. Tiedon jälkeen on aina lukijalle läksy eli mieti ja konkreettinen tehtävä. Varpun ja Heidin sivuille pääset lukemaan täältä
PDF-tiedostona latasin puhelimelleni, siitä on hyvä lukea päivän "käskyt".

Huom. 35 päivää sokerittomana kertoo myös suhtautumisesta sokeriin ja yleisesti hiilihydraatteihin. Ei ole niin helppoa nyt vain olla sokeriton, se vaatii työtä, ainakin omalle osalle.

Nyt kun kevät kurkistelee jo nurkalta alkaa oma keho taas uoriutua kaikkien isojen villatakkien alta eikä näky ole mitenkään imarteleva. Kuivaharjaus, jonkinsortin pintaverenkiertoa stimuloiva hoito, sokerittomuus ja liikunta olisivat nyt ne tärkeimmät pelastajat kesää ajatellen.

No sokerittomuuden aloitan luultavasti vasta tämän viikonlopun jälkeen, koska annan itselleni armoa nämä kaksi päivää.
Liikunta on tullut takaisin jo sen verran, että kävelen ne matkat töihin ja takaisin mitkä menisin kapungilla muuten bussilla. Kovin alkaa lihaskuntoilu taas kiinnostamaan!
Synkät on vielä maisemat, mutta olo kävelyn jälkeen niin hyvä, että ei enää busseja tälle matkalle (ellei ole pakko)

Tänään onkin sitten 5,  6-votiasta tyttöä (yksi tyttö sairastui) tulossa meille leffabileisiin ja minä ja Peppi jäädään kotiin kun muu perhe lähtee evakkoon. Siitä kirjoittelen huomenna!Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viisi päivää joka voiko murskata ihmisen tai pelastaa tulevan

Kamera, linssi ja kaunis ihminen

Tarina menee niin kenen silmin sitä katsot ja kenen kertomaa se on.